Rekrytera din framtida personal via oss.

Vi tar hand om hela processen och erbjuder matchning och handplockad rekrytering. Önskar ni hellre hyra in personal via bemanning, erbjuda praktik eller anställa med stöd? Vi lyssnar på era behov och erbjuder passande lösningar.

Jobblotsen är en privat arbetsförmedling som har över 13 års erfarenhet av att hitta lösningar för arbetsgivare som behöver kompetens och arbetskraft. 

Är du i behov av nya medarbetare?

Jobblotsen stöttar dig i att ta fram en kravspecifikation och är även behjälplig med att ordna möten och intervjuer med potentiella kandidater. Vid större rekryteringar anordnar vi rekryteringsträffar hos oss eller direkt hos kund.

Rekrytera din framtida personal via oss, vi ser till att hitta en form som passar er och personalen bäst för lyckad matchning.

Tjänster och samarbeten

Vi erbjuder arbetssökande olika verktyg för att komma in på arbetsmarknaden. Ett av dem är arbetsförlagd praktik. Praktik är  ett värdefullt verktyg att skaffa sig självförtroende, erfarenheter, referenser och i bästa fall anställning.

Tillsammans med dig som arbetsgivare hittar vi den person som motsvarar de förutsättningar och krav som gäller på just din arbetsplats. Vi har regelbunden kontakt och följer hur vår deltagare utvecklas på arbetsplatsen, samt diskuterar med dig vad deltagaren behöver för att maximera sin potential. Våra tjänster är alltid kostnadsfria då vi arbetar på uppdrag av Arbetsförmedlingen, Nacka kommun och Sollentuna kommun.

Anställningsstöd

Om du vill anställa en praktikant som du är nöjd med så kan praktikanten i de flesta fall anställas med de anställningsstöd Arbetsförmedlingen erbjuder.  Jobblotsen hjälper till att hitta rätt anställningsform- och stöd liksom det underlag som krävs för att anställningsstödet ska beviljas. Läs mer på anställ med stöd på Arbetsförmedlingens hemsida.

Vill ni anställa personal med stöd av nystartsjobb eller introduktionsjobb?

Vi söker dig företagare som är intresserad av att anställa personal som du genom arbetsförmedlingen kan få extra lönestöd för så att de kan komma in på arbetsmarknaden. Hos Jobblotsen finns alltid kandidater som väntar på att få en chans. Du får hjälp med rekrytering administration och att ansöka om lönestöd. Kontakta oss för mer information.

Bemanning

Vi hyr även ut personal inom olika branscher. Kontakta oss med era behov så skräddarsyr vi en lösning på kort eller lång tid.

IMG_4991

Intresserad av att erbjuda en praktikantplats?

Såhär går det till:
• Vissa individer är i behov av en praktikplats för att lära sig mer om en ny bransch, andra för att lära sig det svenska språket bättre och en del önskar göra praktik för att sakta komma tillbaka in i arbetslivet.

• Praktiken kan vara på heltid eller deltid – schemat anpassas efter arbetsplatsens möjligheter. Den kan pågå under en vecka eller i ett halvår – perioden anpassas efter önskemål.

• En praktikant kostar ingenting för dig som arbetsgivare. Praktikanten har i de allra flesta fall en alternativ inkomst under praktikperioden (ersättning genom Arbetsförmedlingen eller hemkommunen).

• Praktiken börjar med att Jobblotsen gör ett urval av kandidater efter önskemål från dig som arbetsgivare.

• Jobblotsen ordnar med praktikavtal och står för försäkring under hela perioden. Vi hjälper till med eventuella förberedelser – utrustning, yrkessvenska, genomgång av viktig information osv.

• Jobblotsen finns tillgängliga under hela praktikperioden och verkar för att praktiken ska bli så givande för alla inblandade som möjligt. 

• Efter avslutad praktik finns möjlighet att anställa med annställningsstöd