Nedaa – den kreativa kocken

Det riktigt sprakar av energi och positivitet om henne när hon pratar om matlagning. Vi på Jobblotsen är glada för att hon valde vår kockutbildning. Nu vill gärna hon jobba heltid – om du har tur, kan hon bli anställd hos dig!

Både Nedaa och hennes man, som är ingenjör, tycker om att laga mat. När Nedaa såg Jobblotsens kockutbildning på Facebook, blev hon genast intresserad. Hon hade just klarat SAS-grund, så det passade henne perfekt att studera från oktober till juni.

– Det bästa med utbildningen var att det kändes lätt att plugga, eftersom teori och praktik matchade varandra perfekt. Det jag läste fick jag praktisera på en gång. Då lär man sig snabbt, berättar Nedaa.

– En annan sak som var bra var avstånden till både teori och praktik. Allt fanns inom Nacka, fortsätter hon.

Matintresset har funnits med i hela Nedaas liv. Hennes mamma och pappa gillade att laga mat. Själv debuterade hon tidigt som te-kokerska till hela familjen, sju personer.  Sedan blev det snabbt all slags matlagning. Inför stora fester i släkten hände det att familjen lagade mat till 100 personer!

Nedaa kom till Sverige från Irak, för sju år sedan, när kärleken kallade på henne.  Hennes man pluggade i Sverige och deras första bostad var en liten studentlägenhet i Kista. När familjen växte flyttade de så småningom till Fisksätra där de fick ett förstahandskontrakt på en lägenhet. Där bor hon nu med man och två döttrar.

Just nu jobbar Nedaa som frukostvärd på Apart Hotel vid Telefonplan varannan helg.  Eftersom hon är en social och öppen person vill gästerna gärna prata med henne. Hon talar arabiska, svenska och lite engelska, men har beslutat sig för att lära sig mera engelska.

Nedaa rekommenderar Jobblotsens kockutbildning till alla som gillar att laga mat.

Nedaas Favoritrecept:
Maqloba

Ingredienser:
400g lammkött
5 dl basmatiris
10 dl vatten
1 stor aubergine
2 stora potatisar
2 gula lökar
1 paprika
2 tomater
Salt, peppar och curry

Tillredning:
1. Skär köttet i små grytbitar.
2. Koka köttet tills det är mört, tillsätt svartpeppar, salt och curry.
3. Blötlägg riset i 30 minuter.
4. Skär alla grönsaker och löken i runda skivor.
5. När köttet är färdigkokt, stek det i en kastrull i några minuter tills det blivit brunt.
6. Stek alla grönsaker var för sig, sätt de sedan i kastrullen tillsammans med köttet.
7. Häll över riset i kastrullen över grönsakerna och köttet, häll sedan 10dl vatten och låt koka upp. Sänk sedan värmen till lägsta temperaturen. Låt den stå i ca 20 minuter, eller tills riset blir bra.
8. Förbered en stor tallrik eller ett runt fat. Häll kastrullens innehåll på fatet.

Njut av den goda rätten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *